Werk

Een modulaire unit

Een bouwkeet, ook wel een bouwunit genoemd, is een veelvoorkomend gezicht op steeds meer bouwplaatsen. Het zijn de kleine kamertjes die op elkaar gestapeld kunnen worden die vrijwel iedereen wel eens heeft gezien. De units worden gebruikt als tijdelijke kantoorruimtes, opslagruimtes en rustplaatsen voor bouwvakkers. Maar de mogelijkheden van een bouwkeet reiken verder dan alleen de bouwsector. In deze blog is te lezen wat alle voordelen zijn van het hebben van modulaire units en de toepassingen van de units.

Units

Wat fijn is aan een stevige bouwkeet is dat deze opgestapeld kan worden. Dit is ruimtebesparend, waardoor er meer ruimte overblijft voor andere units of het project waar aan gewerkt wordt. Ook zijn de bouwketen aanpasbaar, om goed aan te kunnen sluiten bij waar de unit voor nodig is.

Kantoorruimte

De eerste toepassing van een bouwkeet is als tijdelijke kantoorruimte op bouwplaatsen. De toepassing komt wellicht het meeste voor. Bouwketen kunnen worden omgebouwd tot comfortabele en functionele kantoren, compleet met bureaus, stoelen, verlichting en elektrische aansluitingen. Ze bieden een georganiseerde en afgesloten ruimte waar bouwmanagers, architecten en andere professionals kunnen werken, vergaderen en plannen maken.

Opslagruimte

Bouwketen kunnen ook worden gebruikt als opslagruimtes voor bouwmaterialen, gereedschappen en apparatuur. Ze bieden een veilige en afgesloten omgeving om waardevolle spullen te bewaren en te beschermen tegen diefstal en weersinvloeden. Door de aanwezigheid van rekken en opbergmogelijkheden kunnen materialen efficiënt worden georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk zijn. Ook kunnen materialen snel weer gevonden worden, zodat er verder gewerkt kan worden.

Mobiele werkplaats

Een bouwkeet kan dienen als mobiele werkplaats voor bouwvakkers en technici. Het kan worden uitgerust met specifieke gereedschappen en apparatuur die nodig zijn voor reparaties, onderhoud en installaties op locatie. Door een bouwkeet als mobiele werkplaats in te zetten, kunnen werkzaamheden efficiënt worden uitgevoerd zonder afhankelijk te zijn van externe faciliteiten.

Accommodatie

Bouwketen kunnen worden omgebouwd tot tijdelijke accommodaties voor bouwteams die op locatie werken. Ze kunnen worden uitgerust met slaapvertrekken, sanitaire voorzieningen en zelfs keukenfaciliteiten om comfortabele en functionele leefruimtes te creëren. Dit is vooral handig bij projecten op afgelegen locaties waar geen nabijgelegen accommodaties beschikbaar zijn. De handige units kunnen de inrichting zo aanpassen dat deze perfect aansluiten op de benodigde accommodatie. Zo zijn er verschillende raamopties, deuropties en kleuren voor de buitenkant, om er een paar te noemen.

Evenementen

Naast de bouwsector kunnen bouwketen ook worden gebruikt voor evenementen en festivals. Ze kunnen dienen als ticketloketten, informatiepunten, EHBO-posten, tijdelijke winkels en nog veel meer. De veelzijdigheid van bouwketen maakt ze geschikt voor verschillende doeleinden tijdens grote bijeenkomsten en gelegenheden.