Zakelijk

Zo creëer je een stijlvolle badkamer

Dé ruimte in huis waar ultieme ontspanning centraal staat: de badkamer. Hier spoel je de zorgen van de dag van je af onder een warme douche en zorg je voor een extra ontspannen avond met een warm bad. Maar ook is dit de ruimte waar je je ’s ochtends vol energie klaarmaakt voor de nieuwe dag. De badkamer verdient dan ook net zoveel aandacht als de rest van het interieur en wordt onterecht teveel overgeslagen. Ben jij ook toe aan een nieuwe badkamer waarin je je helemaal thuis voelt? Lees dan in dit blog een aantal tips om dat voor elkaar te krijgen.

 

Kies je woonstijl

Net als in de rest van de woning zijn er bepaalde interieurstijlen die je in de badkamer kunt aanhouden. Er is veel keuze, maar het liefst beperk je je stijl tot één of twee thema’s. Wil je bijvoorbeeld een trendy, moderne badkamer met grote tegels, een losse wasbak en strakke lijnen, of ga je toch liever voor een landelijke stijl met een vrijstaand bad, een houten wasmeubel, warme tinten en zellige tegels van Tegelfabriek-Nederland? Ook klassiek is een stijl die je in de badkamer kunt aanhouden. Een combinatie van rust en luxe met glimmende materialen, contrast in zwart met wit en gebruik van marmer. Liever een stoere uitstraling? Ga dan voor een industriële look met donkere kleuren, robuuste elementen en gebruik van metaal, beton en hout. Helemaal bijpassend bij de industriële stijl is beton ciré. Dit is een watervaste stuclaag met gemêleerde structuur dat met de hand in vegende bewegingen wordt aangebracht. Het is slijtvast en watervast en geeft de badkamer een mooie warme uitstraling. Bij tegelfabriek vind je voor iedere stijl een bijpassende vloer- en wandtegel.

 

Elementen

De badkamer is vaak een wat kleinere ruimte in huis, maar desondanks moet je veel verschillende elementen kwijt in deze ruimte. Omdat je per element een reusachtige keuze hebt, is het belangrijk dat je van tevoren goed bedenkt wat je precies wilt. Wil je een eenvoudige douchekop of sta je het liefst onder een stortdouche? En wil je dan een douchecabine of een douchewand plaatsen? Wil je een wasbak ingebouwd in het meubel of losstaand erop? Allemaal zaken die je op een rijtje moet hebben voordat je begint met inkopen. Naast de grote elementen vind je ook verschillende accessoires terug in de badkamer.

 

Hiermee rekening houden

Je kunt de verbouwing van de badkamer natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. Van het vervangen van wat elementen tot het strippen en opnieuw inrichten van de ruimte, het hangt natuurlijk helemaal af van je wensen en budget. In ieder geval is het belangrijk om rekening te houden met de ventilatie in de badkamer, vochtwering van wanden en plafonds en de dikte van het glas in de kozijnen. Daarnaast moet je bedenken op welke plekken je een wateraansluiting nodig hebt en waterdichte verlichting aanschaffen.